Renskav med Karljohan, senap och enbär

Skav på ett nytt sätt. Enkelt och otroligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 30 g torkad Karljohanssvamp
  • 2 rödlökar
  • 5 enbär
  • 1 msk matolja
  • 5 dl köttbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk honung
  • ½ msk majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Potatisstomp eller mos
  • Lingon

Gör så här

  1. Låt renskaven halvtina. Lägg svampen i kallt vatten ca 1 timme.
  2. Skala och skiva löken. Krossa och hacka enbären. Ta upp svampen och krama ur överflödigt vatten. Fräs svamp, lök och enbär i oljan. Tillsätt buljong, senap och honung. red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Koka upp.
  3. Stek renskaven i omgångar i smöret i en stekpanna, lägg den i såsen. Koka upp skavgrytan. Låt den sedan sjuda och tillsätt yoghurten samt smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Servera skavgrytan med potatisstomp eller mos och lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…