Risotto med kyckling och svamp

Risotto är alltid godast helt nylagad och krämig. Om den sparas och värms på blir den torrare och mer kompakt. 395 kalorier per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 125 g kycklingfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g champinjoner
  • 2 dl avorioris
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 tsk hackad färsk dragon
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfilé i strimlor.
  2. Fräs det i oljan i en låg vid kastrull på medelvärme 2-3 minuter.
  3. Finhacka schalottenlökarna, pressa vitlöksklyftan och skiva champinjonerna.
  4. Lägg i det i kastrullen och låt fräsa ytterligare 2 minuter.
  5. Lägg i riset och rör i lite av buljongen.
  6. Låt det koka på svag värme, när vätskan har absorberas så rör i lite mer buljong.
  7. Fortsätt att koka och späda tills all vätska har kokat in, det tar ca 20 minuter.
  8. Blanda i dragon och smaksätt med salt och peppar.
  9. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept