Rödbetsquinoa med chévre, vattenmelon och lammrack

Quinoan får vackert röd färg när det kokas tillsammans med rödbetsklyftor. Söt melon till salt ost är gudomligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g blandade frön och nötter, tex. solrosfrön, pumpakärnor, cashewnötter
  • 1 knippe små rödbetor, 8-10 st
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vattenmelon, ca 500g
  • 100 g chévre
  • Marinerade lammracks:
  • 12 enkla lammkotletter med ben eller 8 dubbla lammkotletter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta frön och nötter i en torr, het stekpanna, ta upp och låt kallna. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
  2. Skölj quinoan med hett vatten. Koka upp 4 dl vatten och lägg i quinoa, rödbetsklyftor och salt.
  3. Koka på medelvärme ca 15 mintuer under lock.
  4. Marinera köttet undertiden. Skala och skär vitlöken i tunna klyftor. Hacka rosmarinen grovt. Blanda alla ingredienser till marinaden utom flingsaltet.
  5. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden.
  6. Knyt ihop påsen och låt den ligga i kylen ca 15 minuter.
  7. Ansa och skiva salladslöken, vänd ner den i rödbetsquinoan, spara lite till garnering.
  8. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg bitarna på quinoan och strö över resten av salladslöken.
  9. Smula över osten och strö över frön och nötter.
  10. Ta köttet ur marinaden, grilla de 3-4 minut på varje sida.
  11. Strö över flingsalt och servera till quinoan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept