Rökt anka med jordgubbskimchi

Kimchi är ursprungligen en kryddstark, koreansk små rätt gjord på syrade grönsaker, ofta med kinakål som bas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g kinakål
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 1 msk pressad lime
  • ½ msk socker
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 2 paksoi á 100g
  • 50 g vattenmelon
  • 150 g jordgubbar
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 1 rökt ankbröst, ca 300g

Gör så här

  1. Finstrimla kinakålen, blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet, häll av vattnet.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära.
  4. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen.
  5. Blanda ner kinakålen.
  6. Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen.
  7. Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna.
  8. Skär ankbröstet i tunna skivor.
  9. Lägg upp blad av paksoi på serveringskedar eller små fat.
  10. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi.
  11. Strö över sesamfrön och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…