Ruccolapaj

Jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 3 dl mjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl kesella 1 %
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 300 g purjolök
  • 150 g skinka
  • 50 g ruccola
  • Ev. svarta oliver
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en form och låt stå 30 min i kylskåpet.
  2. Bryn skinka, purjolök, ruccola och oliverna.
  3. Vispa ihop äggstanningen.
  4. Nagga pajskalet. Förgrädda pajskalet i 225 gradet i 10 min eller tills det fått lite färg. Häll sedan i fyllningen och äggstanningen i pajskalet och grädda i 40 min till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr