Saffranssoppa med fisk och räkor

Bjud på en matig fisksoppa och servera frasiga räksandwichar till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g fast, vit fiskfilé
  • 200 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 morot
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • ¼ g saffran (1/2 kuvert)
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till dekoration:
  • Dillvippor
  • Frasiga räksandwichar:
  • 8 skivor vitt formbröd
  • Räkost från tub
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i smör.
  2. Ansa och skär fänkålen i tärningar.
  3. Skala potatis och morot och tärna dem.
  4. Lägg över lök, fänkål, morot och potatis i en gryta.
  5. Häll på buljongen och tillsätt tomatpure, saffran och timjan. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
  6. Skala räkorna.
  7. Låt fisken tina till hälften och skär den i tärningar.
  8. Sjud den i buljongen tills den är genomkokt.
  9. Rör ner grädde och krydda med salt och peppar.
  10. Hetta upp soppan precis före servering, lägg i räkorna, garnera med dillvipporna.
  11. Frasiga räkbröd:
  12. Bre fyra av brödskivorna med räkost.
  13. Lägg på de resterande brödskivorna som lock.
  14. Stek sandwicharna försiktigt i smör tills de är gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
  15. Dela dem mitt itu i trekanter och servera till soppan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…