Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte tar längre tid än medans riset kokar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g scampiräkor, helst utan stjärtskal kvar
  • ½ rödlök
  • 2 kvisttomater
  • 1-2 paprikor, gärna olika färger
  • 1/4 färsk röd chili i små bitar
  • 6 msk smör
  • 2 msk curry
  • 2 pressande citronklyftor
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 1-2 msk idealmjöl
  • Peppar

Gör så här

  1. Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av.
  2. Skiva rödlöken tunt, dela paprikan och tomaterna i större bitar, (Jag brukar skära bort tomatens kärnhus) och fräs detta tillsammans med smörklicken som är kvar och saltet. Tillsätt gräddmjölken och låt det puttra någon minut. Lägg allra sist i räkorna och smaka av, eventuellt kanske det behövs lite mer curry beroende på styrka. Red med mjölet. Serveras med fördel tillsammans med en ristimbal och grönsallad. Smaklig måltid!

Kommentarer

Jättegott! Vi åt detta som lite fredagsmys. Hade lite mindre curry i eftersom gubben är kinkig med det. Sen hade jag lättgrädde (Milda Extra 4 %) eftersom jag är försiktig med fettet. Det blir säkert ännu smarrigare med riktig grädde. Det här kommer vi att göra fler gånger. Tack för recept!

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…