Sesamribs med multiröra och bakpotatis

Ett recept jag uppfann pga lathet. Ville göra bakpotatis med spareribs Men det verkade bökigt att göra både glace till köttet och röra till potatisen. Resultatet blev denna multiröra som passar till båda. Röran fungerar även bra som hamburgerdressing.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800-900 g potatis (4 stora)
  • 1000-1200 g spareribs
  • 1 dl majonnäs (80 %)
  • 1 dl crème fraiche (kokbar)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 msk senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk gurkmix
  • 100 g ost (valfri sort)
  • Salt
  • Svartpeppar (grovmald)
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Svep in de stora potatisarna i alu-folie och placera på galler 1 fals över mitten av ugnen.
  3. Potatisen brukar behöva ca 90-120 minuter i ugnen beroende på storlek.
  4. Så ni har gott om tid på er att förbereda nästa steg.
  5. Finriv osten och skär revbenen i bitar.
  6. Blanda majonnäs, crème fraiche, gurkmix och pressa i vitlöken.
  7. Rör ner senap och tomatpuré, blanda om väl.
  8. Blanda sist i osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Pensla ena sidan av revbensbitarna med röra och strö över sesamfrön.
  10. Lägg bitarna med den penslade sidan neråt i en smord ugnsform.
  11. Pensla ovansidan med röran och strö över sesamfrön.
  12. Ställ resterande röra i kylen till serveringen.
  13. När ca 30 minuter återstår för potatisen ställer ni in revbensformen på samma galler.
  14. Efter ca 15 minuter vänder ni revbensbitarna och steker vidare i 15 minuter.
  15. Skär ett kryss i foliepotatisarna och tryck till från sidorna så de öppnar sig.
  16. Lägg upp revbenen på ett serveringsfat.
  17. Servera med multiröran som fyllning till potatisarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept