Sichuanstekt reninnerfilé med purjolökspuré och rödvinssås

Sichanpeppar kan vara lite svårt att få tag på. Det som gör att den passar så bra är det finns en liten enbärssmak och doft som kompletterar det vilda i köttet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 Reninnerfilé/pers
  • 600 g purjolök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl kalvfond. Utspädd
  • 3 dl rödvin
  • 2 charlottenlökar
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Sichuanpeppar
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Reninnerfiléen
  2. Putsa filéen från hinnor och dylikt. Torka av köttbiten och låt den vara i rumstpemeratur. Mortla pepparen och gnid in i köttet. INTE FÖR MYCKET... Samt salt. Stek i het panna och in på plåt i ugn som är ca 100 grader. 10-15 minuter för köttet. Plocka ut och vila vid 54 grader.
  3. Purjolökspuré
  4. Hacka purjolöken i mindre bitar. Fräs i smör tills mjukt. Häll i grädde och mjölk. (det kallas ofta gräddmjölk i recept). Puttra lugnt i 10 minuter. ta ut lite vätska i mugg. Mixa i blender och sila genom finmaskig sil. tillsätt vätska så att den får puré konsistens. Om den ändå blir för lös. Häll i kastrull och puttra försiktigt på spis. Salta efter behag.
  5. Rödvinssås
  6. Hacka charlottenlöken. I med vin, charlotten, lagerblad, timjan och peppar. Reducera tills simmigt/tjock. Tillsätt kalvfonden. Reducera tills nöjd
  7. Tillsätt vinäger om du vill höja syran. När såsen fått rätt konsistens, Sila av och blanka av/montera lite smör efter behag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…