Skagenröra

Skagenröran från grunden med egen majonnäs. Enklare kan det inte bli. Servera den på ett rostat bröd tillsammans med lite löjrom och en citronbåt och kalla den skagentoast. Skippa crème fraiche om du vill ha en laktosfri röra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g skalade räkor
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt. finhacka dillen
  2. Blanda äggula, senap och citronsaft i en rundbottnad skål. Montera med oljan. Först droppe för droppe, sedan med en fin och jämn stråle.
  3. Vänd ner majonnäsen i crème fraichen tillsammans med räkorna. Smaksätt med dill smaka av med cayennepeppar och salt. Ställ röran kallt fram till servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…