Skaldjursgryta

En enkel skaldjursgryta med smak av curry, som fungerar till både ris, pasta, bulgur och couscous.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 paket crabfish
  • 1 paprika
  • 1 purjolök
  • 8 färska champinjoner
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • Hummerfond
  • Salt
  • Curry efter smak

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna.
  2. Hacka paprika, purjolök och champinjoner och fräs dem i lite olja. Blanda i tomatpuré, salt och curry och låt fräsa med i någon minut. Häll i vinet.
  3. Häll på grädde och creme fraiche och koka upp. Smaka av med lite hummerfond.
  4. Skär crabfishen i mindre bitar och lägg i dem och räkorna i grytan. Låt skaldjuren bli varma och servera sedan grytan till valfritt tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…