Skeppargryta

Detta brukar jag göra när vi är ute med båten. Går att använda både fryst och färsk fisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfiléer
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tina den djupfrysta fisken något. Skär den i 3 cm tjocka skivor, dela färska filéer om de är stora. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg dem i en låg, vid kastrull. Lägg fisken på tomaterna. Strö över salt, pappar och dill. Häll på grädden. Låt alltsammans koka på svag värme under lock 5-15 min (den längre tiden för otinad fisk). Servera med kokt potatis

Kommentarer

Glömde - jag brukar ha i fiskbuljongtärning med, nu hade jag räkavkok i frysen o det blev jättegott att ha i. Tycker om när det blir mycket sås - gött att mosa potatis i. Serverade broccoli till också.
Denna brukar jag göra fast jag inte har ngn båt.... Albin gillar detta. Så jag betygsätter innan vi äter den, blir kvällsmat här idag.

Liknande recept