Skink och purjolökspaj

Pajskalet behöver ej vila i kylskåp innan tillagning, detta är således en paj du snor ihop relativt fort. Snabbmat när den är som bäst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 250 g kesella
  • 2½ + ½ dl vetemjöl, kan ersättas med andra mjölalternativ
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 1 purjolök
  • 300 g rökt skinka
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Garnering:
  • 2-3 tomater

Gör så här

  1. Blanda mjöl med kesella och tryck ut i pajform, strö ut lite mjöl över degen under tiden du plattar ut den. Förgrädda därefter i ca 10 minuter i 200 grader.
  2. Under tiden pajskalet förgräddar finhackas/rivs skinka samt purjolök. Häll upp crème fraiche i en bunke, tillsätt ägg, ost och den grovmalda svartpepparn och rör tills du fått en jämn smet, vänd därefter ned den hackade skinkan och purjolöken.
  3. Tag ut pajskalet ur ugnen, fördela fyllningen jämnt i pajskalet.
  4. Garnera pajen med ett täcke av tomatskivor, ställ in i ugn och låt grädda tills osten blivit gyllenbrun, ca 20 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…