Små fyllda thaiomeletter

Du kan använda 500 g kycklingfärs istället för nötfärs och krabbkött. Om du vill ha hetare fyllning så tillsätt en halv tsk chiliflingor i färsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 100 g krabbkött
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 2 msk koriander, fint hackad
  • 4 ägg
  • 1 stor röd chili

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs det i en wokpanna i lite olja tills löken är mjuk ca 2-3 minuter.
  2. Öka värmen och tillsätt färsen. Finfördela färsen när den bryns. Tillsätt fisksås och socker och woka i 1 minut.
  3. Lägg färsen i en skål och blanda ner krabbkött och koriander.
  4. Vispa ihop äggen med 2 msk vatten. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna till medelvärme. Häll i en halv dl av äggblandningen och vinkla stekpannan.
  5. Omeletten skall bli ca 12 cm i diameter.
  6. Stek tills den är fast ca 30 sekunder, vänd och stek ytterligare 30 sekunder.
  7. Lägg upp omeletten på ett fat. Fortsätt steka resten av omeletterna tills äggen är slut. Tillsätt olja då och då.
  8. När omeletterna svalnat något, så lägg på 2 msk nötfärs i mitten. Vik över kanten närmast dig, vik in sidorna och rulla ihop. Fyll alla omeletter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…