Smalmat Jägargryta

Den här är en av mina favoriter kan bara säga kanongod

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg eller nöt
  • 1 pkt bacon
  • 3 gula lökar
  • 2 dl köttbuljong
  • 250 g färska champinjoner
  • 100 g färskost( max 16%)
  • 2 dl fraiche ( max 5% )
  • 1 msk rönnbärsgelé eller svartvinbärs
  • 1 tsk flytande margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad:
  • 3 ½ dl matlagningsvin, rött
  • 1 tsk pepparkorn
  • 8-10 enbär
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan.

Gör så här

  1. Putsa köttet och blanda ihop marinaden. Häll den över köttet och låt det dra över natten. Bryn köttet i margarin. Fräs bacon och vänd ner i köttet.
  2. Dela löken i klyftor och låt de fräsa i grytan tillsammans med champinjoner. Krydda med salt och peppar. Häll på marinad och buljong, låt puttra 20 min. Rör i ost och låt den smälta. Rör i fraiche och krydda ytterligare om det behövs. Låt gelén smälta under omrörning.
  3. Servera med potatis eller ris

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr