Smulpaj med kassler och squash

Smulpaj brukar oftast vara söt med bär eller frukt och serveras som dessert. Här är en salt och matig variant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 st squash, (ca 500 g)
  • 4 ägg
  • 4 dl mellanmjölk
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl lagrad ost, riven, 17%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnssäker form.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Hacka samman smör, mjöl och ost. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250°. Fördela smuldegen i formen och grädda ytterligare ca 10 min tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.
  4. Servera med grönsallad.

Kommentarer

Jag tycker att det är svårt med squash i gratänger och äggstanningar, det blir alltid så vattnigt. Men annars är det här receptet jättegott!!
Skulle just lägga in det här receptet, som jag hittade på Allt om mat´s hemsida, när jag såg att det redan fanns. Sicken flax. Jag tog Parmesan ist för vanlig ost, det var supergott. mvh Ankianka

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…