Snabba julköttbullar

Messmöret ger ett uns av sötma och hjälper till att ge bullarna färg i ugnen. För enkelhetens skull steks julköttbullarna i ugnen. Det går utmärkt att göra dem långt i förväg och frysa in dem. Jag gjorde en dubbel sats men smeten blev alldeles för salt. Dubbla alltså inte saltmängden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 skiva vitt bröd (ca 25 g)
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten finriven gul lök
  • 2 msk messmör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm mald kryddpeppar
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda smulat vitt bröd, mjölk, lök, messmör, salt och peppar. Låt svälla 10 min.
  2. 2. Blanda ner färs och ägg. Rör till jämn smet. Arbeta en kort stund, så håller färsen ihop bättre.
  3. 3. Vattenskölj ett matskedsmått, ta upp färs med måttet och klicka ut smeten på vattensköljd skärbräda. Skölj måtten mellan varje bulle i kallt vatten, så fastnar inte smeten. Rulla till bullar med vattensköljda händer.
  4. 4. Låt smöret bli brynt i ugnslångpanna. Lägg i bullarna.
  5. 5. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min tills de är genomstekta. Rulla runt dem några gånger under tiden. Vid serveringen kan de brynas och värmas i stekpanna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…