Snickargryta med senapssås

En mustig och god gryta med mycket grönsaker, korv och kött. Till grytan serveras gott bröd med pumpakärnor och en senapsklick med hetta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kilo benfri fläskkarré
  • 1 kilo pumpa
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 4 potatisar, gärna blå kongo
  • 500 g savoykål eller vitkål
  • 1 purjolök
  • 2 majskolvar
  • 3 starka korvar, t ex chorizo, kabanosser
  • 1 liter köttbuljong av tärning
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 tsk kryddpepparkorn
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • Senapssås:
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 dl dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. 1. Dela fläskkarrén till grytbitar. Skala pumpan och skär den i
  2. ca 2 cm stora bitar. Skala lök, vitlök, morötter och potatis.
  3. Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Skär morötter och potatis i
  4. bitar.
  5. 2. Ansa kål, purjolök och majs. Skär det i bitar. Dela korven i mindre
  6. bitar.
  7. 3. Koka upp buljong. Tillsätt salt, svart- och kryddpepparkorn.
  8. Lägg ner köttet tillsammans med lök och vitlök. Låt det sjuda
  9. under lock ca 20 min.
  10. 4. Tillsätt pumpa, morötter, potatis, purjolök, kål, majs och korv.
  11. Låt grytan koka försiktigt i ca 10 min tills grönsakerna är färdiga
  12. och köttet mört. Undvik att röra för mycket i grytan, då blir
  13. grönsakerna lite mosiga.
  14. 5. Dela pepparfrukten, ta bort frön och mellanväggar. Hacka den fint.
  15. Fräs peppar i olja 1-2 min i stekpannan. Rör ner det i grytan och
  16. strö över persilja.
  17. 6. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Servera grytan med
  18. senapssås och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept