Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing

En snabb rimning gör laxen saftig. salladen är en twist på en fransk potatissallad - med pigg syra från grekisk yoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g laxfilé i bit med skinn
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2½ msk socker
  • 900 g små potatisar
  • 150 g sockerärter
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Dressing:
  • 1½ dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 2 dl hackad persilja
  • ½ dl hackad dragon
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Krossa rosépepparn i en mortel. Blanda den med socker, 1 msk salt och 1 krm vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen. Täck laxen och låt den stå i kylskåp i ca 2 timmar, tills sockret och saltet lösts upp.
  2. Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten. Häll av. Låt svalna. Strimla sockerärterna. Mixa alla ingredienserna till dressingen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med potatisen och lägg i en skål. Strö över sockerärterna.
  3. Pensla laxen med olja och grilla med skinnsidan mot gallret 30-40 minuter på indirekt värme under lock. Vill man ha grillränder på laxen börjar man med att lägga köttsidan mot grillgallret, som då ska vara riktigt hett. Vänd sedan, sänk värmen och grilla klart under lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…