Sommarpaj i det gröna

"En paj jag svängde ihop en sommar då det var dags för picknick i solen. Solrosfröna gör att pajen får en nötig härlig smak. Servera gärna med bröd och sallad."

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 dl hackad spenat
  • 100 g rökt skinka
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tomater
  • 1 msk timjan
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • ost för den som vill

Gör så här

  1. 1. Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en mixer. 2. Ställ degen i kylen i en halvtimme. 3. Ta fram den och klä en pajform. 4. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen. 5. Tina spenaten om den är fryst och krama ur vätskan. Strimla skinkan, blanda ner detta i spenaten och tillsätt solrosfrön. 6. Bred ut massan i pajskalet. Strö rikligt med timjan över. 7. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar. 8. Häll blandningen i pajen. 9. Sätt in i ugnen, i samma temperatur, ca 30 minuter. Vill man ha ost på läggs denna på de sista 10 minuterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…