Sommarsoppa med kesoquesadillas

En smal soppa!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 1 1/2% fett
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm mald vitpeppar
  • 1 påse (550 g) djupfrysta sommargrönsaker
  • 4 tortillabröd
  • 250 g smaksatt keso, t ex med pesto
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Koka upp buljongtärningarna med mjölken och vatten. Lägg i grönsakerna och låt koka under lock ca 10 minuter.
  2. Blanda ut vetemjöl i lite kallt vatten och rör i soppan. Låt koka några minuter. Smaka av soppan med salt och mald vitpeppar.
  3. Lägg ut två av tortillabröden på ett skärbräde. Fördela keson på tortillabröden. Lägg på resterande bröd och tryck ihop.
  4. Stek bröden i omgångar i olja ca 2 minuter per sida. Skär dem i snibbar.
  5. Servera soppan med kesoquesadillas till.

Kommentarer

Mycket snabblagad och god soppa.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr