Spättafilé med rökt skinka

En kombination av både fisk och kött. En läcker rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g filé av plattfisk
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g rökt skinka
  • 1 msk gräslök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör:
  • Kokt potatis
  • Grön sparris
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den.
  2. Krydda fisken och rulla ihop till rulader. lägg i en smord form.
  3. Strimla skinkan och blanda med gräslök, grädde, vin och senap. Häll över fisken.
  4. Strö över ost och gratinera i 225 grader ca 20 minuter.
  5. Värm sparrisen i mikro eller stek den i lite olja i en stekpanna.
  6. Servera fisken med kokt potatis, grön sparris och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…