Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

En mycket god tortilla som förrätt eller som huvudrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 st ägg
  • Räkor:
  • 1 kg skalade räkor
  • 4 st salladslökar
  • 2 st spanska pepparfrukter
  • 3 st vitlökar
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1 krm salt.

Gör så här

  1. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt.
  2. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer.
  3. Andvänd gärna en fast potatis.
  4. 1. Skala & skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.
  5. 2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min.
  6. 3. Tillsätt löken, salt & peppar och stek ytterligare ca 3 minuter eller tills löken & potatisen är mjuka.
  7. 4. Vispa upp äggen & häll den över potatis- lökblandningen. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min.
  8. 5. Räkorna: Skala räkorna. Ansa & finhacka salladslöken. Dela & kärna ur pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukten & vitlöken.
  9. 6. Stek löken, pepparfrukten & vitlöken i olivolja ca 2 min. Rör ner räkorna & persiljan & låt allt bli hett. Smaka av med salt om det behövs. Stek inte räkorna länge, då blir dom sega.
  10. 7. Severa torillan i bitar med räkor & sallad.
  11. Smaklig måltid & hoppas det smakar :)

Kommentarer

3 st vitlöks klyftor. :)
3 vitlöksklyftor eller 3 hela vitlökar? Mvh Maria.

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…