Sparris med parmesandressing

Jag åt denna förrätt på en restaurang i Hamburg och har försökt återskapa den med gott resultat. God som bara den!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 stjälkar sparris (3 st/person)
  • 12 skivor parmaskinka (eller rökt kalkonbröst för de som inte äter skinka)/person (1 skiva/sparrisstjälk)
  • Dressing;
  • 50 g eller mer riven parmesan från färsk på bit
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • Flingsalt
  • Peppar från kvarn

Gör så här

  1. Bryt bort den "träiga" nedre delen av sparrisen. Koka den spröda stjälken några minuter i vatten med lite socker, salt och citron.
  2. Linda in den avsvalnade sparrisen i varsin skiva skinka eller kalkonbröst.
  3. Dressing; Blanda alla ingredienserna.
  4. Lägg sparrisen på förrättstallriken tillsammans med en klick dressing.

Kommentarer

Enkelt och mordgott! Hottade upp lite extra med rostade pinjenötter. Grym dressing!

Liknande recept