Spett med kassler och melon till hummusdip

På sommaren är matlagning inte högsta prioritet. Skär kassler och melon medan potatisen kokar. Och spetten blir klara på nolltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar
  • 2 tsk salt
  • 300 g kassler
  • 500 g vattenmelon
  • 12 korta grillspett
  • 12 ätbara blommor (ringblomma, krasse, gurkört
  • Hummus:
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tahini (sesampasta) eller 2 tsk sesamolja
  • 1 burk kikärter (400 g)
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Spett: Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten ca 15 min, eller tills den känns mjuk. Halvera potatisarna om de är stora.
  2. Skär kassler i kuber, 2x3 cm. Skär av skalet från vattenmelonen och skär den i trekanter.
  3. Hummus: Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa vitlök, tahini, kikärter, citronsaft, olivolja och salt i en liten matberedare eller mixerstav. Späd med vatten lite åt gången, för att få en krämig konsistens.
  4. Servering: Knipsa av spetten så att de blir ca 15 cm långa. Trä upp potatis, kassler och melon. Avsluta med en blomma på toppen. Servera hummusen bredvid i en skål

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…