Sri Lanka curry kyckling med linser

Jättegott och starkt äts med händerna. En kul upplevelse som smakar godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg styckade kycklinglår
  • 1/2 större gul lök
  • 1 tomat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 - 1 dl curry, gärna stark
  • Vitpeppar
  • Salt
  • 1 msk tomatpuré
  • (Cayennepeppar)
  • 3 - 4 dl uppvärmt vatten med 1 hönsbuljong tärning
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 2 nypor strösocker
  • 1-2 dl sköljda röda linser

Gör så här

  1. Dela kycklingklubborna i 2 delar och dra av skinnet och gnid in dem i cyrryn och salt och peppar och låt stå och dra i 10 minuter.
  2. Bryn finhackad lök och vitlök i olja. Lägg över löken i en traktörpanna/gryta och stek kycklingen så den får färg i ca 5-6 minuter och ha sedan i löken och krydda även på med mer curry.
  3. Ha nu i en finhackad tomat samt tomatpuren, kokosmjölken, buljongen och några nypor socker.
  4. Låt detta puttra i ca 10 minuter och ha sedan i linserna och låt puttra i 5-10 minuter till och smaka av om du behöver mer salt/curry. Det får inte bli för vattnigt.
  5. Ätes med händerna med kokt basmatiris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr