Stekt lax med kokosris, gurksallad och sweetchili-yoghurt

Fräsch fiskrätt med exotisk touch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, á 125g
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kokosris:
  • 1 dl riven kokos
  • 4 portioner jasminris
  • Salt
  • Gurksallad:
  • 1 gurka
  • ½ lime
  • Olivolja
  • Salt
  • Sweetchili-yoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl sweet chili
  • 1 msk finhackad färsk koriander eller persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Limeklyftor

Gör så här

  1. Salta och peppra laxfiléerna.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner riven kokos och salta.
  3. Riv gurkan grovt och krama ur vattnet en aning. Lägg den i en skål och pressa över limesaft. Ringla över olivolja och smaka av med salt.
  4. Blanda ihop yoghurt, sweet chili, hackad koriander eller persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek laxen i en stekpanna med smör.
  6. Servera laxen med kokosris, sweet chili yoghurt och gurksalladen. Servera med limeklyftor

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…