Stekt strömming med jordärtskockpuré och krispiga rotfrukter

Knapriga, D-vitaminrika filéer som serveras med en len puré och krispiga rotfrukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 strömmingsfiléer ca 600 g
  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 citron
  • 5 dl mellanmjölk, 1½ %
  • 2 morötter
  • Ca 300 g kålrot
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1½ dl gräddfil
  • 3 msk grov skånsk senap
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, halvera och lägg jordärtskockorna i kallt vatten med färskpressad juice från ½ citron för att undvika missfärgning.
  2. Koka upp mjölken med 1 msk smör i en kastrull.
  3. Häll av jordärtskockorna och lägg dem i kastrullen.
  4. Låt småkoka under lock tills de är mjuka.
  5. Rör om då och då.
  6. Skala och skär morot och kålrot i tunna strimlor.
  7. Blanda färskpressad juice från ½ citron, finhackad dill, finriven pepparrot och 2 msk olivolja i en bunke. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner kålrot och morot i dressingen.
  8. Blanda gräddfil och senap i en bunke. Lägg ner strömmingsfiléerna och blanda runt. Häll ut rågmjölet på en tallrik. Ta upp filéerna och lägg ihop dem två och två. Panera i rågmjölet. Stek filéerna i smör i en stekpanna, 2-3 minuter per varje sida. Krydda med salt och peppar.
  9. Häll av skockorna och mixa till en jämn puré med 2 msk smör. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  10. Servera den stekta strömmingen med puré och krispiga rotfrukter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…