Stekt tjäder

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tjäder, helst ungfågel
  • salt
  • peppar
  • tunna skivor av späck
  • grädde
  • beurre manié
  • syrliga bär
  • potatis
  • svamp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tag ur fågeln och krydda inuti med salt och peppar. Bind upp med tunna späckskivor och lägg i gallervagga i långpanna. Häll en bottenskyla buljong i långpannan och stek fågeln i 1 timme. Tag upp fågeln, tranchera och varmhåll köttet. Bryt sönder skrovet och fräs i gryta med buljongen från långpannan. Red av såsen med grädde och eventuellt beurre manié till lagom konsistens. Smaka av med syrliga bär eller svart vinbärsgelé. Servera med kokt eller stekt potatis och såsen samt stuvad svamp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept