Surkål med stekt rökt sidfläsk och potatismos

En jättegod kombination av salt, lite sött och lite surt. Ett recept som gått i familjen 3 generationer. Brukar själv göra ett litet hål i potatismosen på tallriken där jag lägger i surkålen. Sedan slår jag över blandningen av smör och fläsktärningar och rör ihop det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g vitvins surkål utan kummin
  • 500 g rökt sidfläsk, alternativt färdigskurna bacontärningar
  • 2 kg Potatis
  • 250 g Smör
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Slå surkålen i en kastrull med lite vatten och låt småputtra i en halv timme
  3. Under tiden som potatisen kokar, gör i ordning fläsket.
  4. Skär sidfläsket i tärningar. Gör dom gärna cirka 2 x 2 cm eftersom dom krymper en hel del när man steker dom.
  5. Knaperstek fäsktärningarna och smält mycket smör i samband med stekningen, eftersom smöret och fläsktärningarna används som sås.
  6. Gör färdigt moset genom att mosa och smaksätta med salt, peppar, smör och mjölk.
  7. Färdigt att servera, men akta er för det varma smöret, i synnerhet om det finns små barn i närheten.
  8. Smält fett är alltid en liten fara.
  9. .

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…