Svampfylld vildsvinskarré med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp

Tiden i ugnen kan variera beroende på hur fryst fyllningen är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vildsvinskarré (ca 800 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Fyllning:
  • ½ l blandsvamp (ca 100 g förvälld)
  • ½ rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 75-100 g vildsvinsfärs
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Rensa och hacka svampen grovt, skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna fräs svamp och lök tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda svampfräset med färs och persilja. Gör en rulle ca 3 cm i diameter och 15 cm lång. Linda in den i plastfolie. lägg in i frysen ett par timmar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Gör ett snitt längs med karrén med en vass kniv och tryck in den frysta fyllningen. Bind med bomullsgarn. Salta och peppra runt om.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen ca 1½ timme till 70 grader innertemperatur.
  5. Ta ut köttet och låt det vila 10 min innan det skärs i tjocka skivor.
  6. Servera med linsragu (finns bland mina recept) och bearnaisesås med trumpetsvamp (finns bland mina recept).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept