Svamppizza med chévre, honung och timjan

Hemlagad pizza är en given succé! Här får den smak av skogens guld.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 6½- 7 dl vetemjöl special
  • 150-200 g kantareller
  • 250 g chévre
  • 2-3 msk honung
  • 50 g pinjenötter
  • Färsk timjan
  • Rosmarinolja:
  • 0.75 dl olivolja
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek ca 45 minuter.
  3. Stek under tiden kantarellerna i lite smör tills de börjar se blanka och fina ut ca 3-4 minuter. Lyft av och ställ åt sidan.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i 4 bitar, eller kavla ut hela tunt på mjölat bakbord. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Skiva getosten tunt och fördela jämnt över pizzan. Fördela även de stekta kantarellerna över pizzan.
  7. Ringla över honungen och strö över pinjenötterna.
  8. Strö över färsk timjan och grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  9. Förbered oljan under tiden. Hacka rosmarinen fint och blanda med övriga ingredienser.
  10. Ta ut pizzan och ringla över oljan.

Kommentarer

Denna pizza är ett måste till helgen. Låter mumsfilibabba!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…