Svenska smaker, löjrom, matjessill och kumminost

En perfekt förrätt då man har utländska gäster

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g kumminost
  • 1/4 rödlök
  • 1/4 citron
  • 75 g löjrom
  • 1/3 baguette
  • 4 knäckebrödssticks t. ex. Wilmas
  • 100 g matjessill (½ burk)
  • 3/4 dl gräddfil
  • 4 gräslöksstrån
  • 3/4 dl crème fraiche
  • ½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skär citronen i mycket tunna klyftor. Låt löjrommen rinna av i en sil.
  3. Skär baguetten i skivor. Grilla brödet i grillpanna tills det fått fin färg och grillyta. Detta kan förberedas dagen före.
  4. Lägg upp knäckebröd, sill, gräddfil och ost på ena sidan av tallrikarna. Toppa med gräslök. Lägg en liten klick crème fraiche och en klick löjrom på det grillade brödet. Toppa med rödlök, citronklyfta och svartpeppar. Lägg toasten på tallriken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept