Tagliatelle med kronärtsskocka och salamikrisp

Lite udda pasta med kronärtskocka till. Gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g italiensk salami (gärna i tunna skivor)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 kruka kruspersilja
  • 350-400 g färsk linguine eller tagliatelle
  • ½ burk svart tapenade (à 200 g)
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Ev riven parmesan att servera till

Gör så här

  1. Skär salamin i tunna strimlor.
  2. Stek dem i het panna med olivolja tills de blivit krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Häll av kronärtskockorna. Skär dem i bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna. Lägg i tomaterna och låt dem ta färg runt om.
  5. Sänk värmen.
  6. Tillsätt 1 msk olivolja, vitlök och kronärtskockorna. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Hacka persiljan och blanda i.
  8. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  9. Rör ner tapenaden. Smaka ev av med salt och peppar.
  10. Lägg upp pastan och fördela tomater och skockor ovanpå. Toppa med salamikrisp.
  11. Servera gärna med riven parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept