Tagliatelle med sparris och lagerblad

Mums Zest = rivet skal

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • Sparrissåsen:
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 vita sparrisar
  • 100 g smör
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 färska lagerblad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 citron, zest
  • Till serveringen:
  • 100 g pecorino

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skär varje i tre delar.
  2. Blanchera de vita i ca 4 minuter och de gröna i 2 minuter.
  3. Lägg åt sidan.
  4. Värm en panna och klicka i smöret.
  5. Fräs vitlök, sparris och lagerblad.
  6. Höj värmen, slå på buljong och vitt vin.
  7. låt koka ihop lite. Blanda i citronzest.
  8. Häll i nykokt tagliatelle, slunga runt och servera med nyriven eller rullad pecorino.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…