Thailändsk soppa med kycklingspett

Dröm dig bort till Thailand :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 4 stjälkar citrongräs, delade på längden till 8 spett
  • Chiliflakes
  • 5-6 kvistar färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 limeblad
  • 1 msk matolja
  • 1 påse tom ka paste (finns i asiatiska affärer eller välsorterade mataffärer)
  • 1 dl vattenkastanjer i skivor
  • 1 valnötsstor bit färsk ingefära
  • 8 färska minimajs
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 100 g färska champinjoner
  • Salt
  • Ev. kokt jasminris

Gör så här

  1. Plocka bladen från koriandern och lägg i en skål. Bind ihop stjälkarna med kökssnöre. Finhacka vitlöken och lägg i botten på kastrullen med stjälkarna av koriander, limebladen och oljan.
  2. Värm någon minut utan att det får färg. Lägg i tom ka paste, rör om och lägg i vattenkastanjerna, skivad ingefära och minimajs.
  3. Rör om. Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda under omrörning i 10 minuter.
  4. Skär svampen i kvartar, tillsätt den och smaka av med salt.
  5. Låt småsjuda i ytterligare någon minut. Plocka upp koriander stjälkarna.
  6. Stek kycklingfiléerna gyllene på båda sidor. Dela dem på mitten, det är bra om kycklingen inte är helt genomstekt när du trycker in citrongrässtrået som ett spett. Pensla med lite av soppa på båda sidor. Salta och strö över chiliflakes.
  7. Ställ in kycklingen i ugnen i 150 grader tills den är färdig. Kontrollera med en stektermometer (innertemperaturen ska vara 70 grader.)
  8. Servera soppan med färsk koriander på toppen och spetten liggande i. För att göra den matigare kan du servera med jasminris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr