Toast Skagen

En klassisk förrätt som fått många efterföljare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 dl finklippt dill
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 tsk pressad citron
  • 4 formbrödsskivor
  • 2 msk smör eller margarin
  • Majonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 0,5 msk vinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl olja
  • Garnering:
  • 50 g löjrm
  • dillvippor

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. Blanda äggula, senap, vinäger och salt i en matberedare eller skål.
  2. Häll oljan försiktigt i en smal stråle medan maskinen är igång. Eller vispa kraftigt ner oljan i skålen, helst med elvisp. Ställ den kallt.
  3. Skala räkorna. Hacka dem grovt.
  4. Blanda räkor och dill samt tillsätt 1 dl av majonnäsen. Smaka av med vitpeppar och citronsaft.
  5. Ta ut 4 rundlar ur brödskivorna med mått eller ett glas.
  6. Stek rödrundlarna frasiga i matfett
  7. Lägg brödrundlarna på assietter. Fördela med en löjromsklick och en dillvippa.
  8. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…