Tomat och köttfärspaj

En jättegod matpaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 liten zuccini i bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev lite chiliflakes
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 ägg
  • 6 st skivade tomater
  • 1 1/2 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajskal:
  2. Hacka ihop degen i en matberedare och låt vila ca 15 min.
  3. Tryck ut pajskalet i en smord pajform och grädda ca 10 min i 200 grader varm ugn.
  4. Fyllning:
  5. Bryn lök, vitlök och köttfärs. Tillsätt zuccini, salt, svartpeppar, ev lite chili flakes (om du gillar starkt), creme fraiche och låt koka ihop i 5 min. Smak av.
  6. Vispa äggen och blanda med köttfärsblandningen.
  7. Häll allt i pajskalet och lägg på skivade tomater, smat toppa med osten.
  8. Grädda i ca 30 min i nedre delen av ugnen på 200 grader..

Kommentarer

Jättegod paj.Hade inte chiliflakes så jag tog en dutt chilisås.Tog mera ost så det täckte tomaterna.
En god paj som hela familjen tyckte om. Dessutom ett tacksamt recept som går att förändra efter tycke och smak. Jag kommer garanterat göra denna fler gånger. Hälsningar Camilla

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr