Tomatsill

Mycket god tomatsill som är ett måste vid jul men är lika omtyckt vid andra högtider som t ex midsommar, påsk och till en buffé. Har fått dela med mig av detta recept många gånger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer, 1 burk
  • Sås:
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl crème fraiche
  • ½-1 rödlök i skivor
  • 1 dm purjolök, finstrimlad
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl dill, finhackad
  • ½ krm vitpeppar
  • Sillag:
  • 4 dl vatten
  • 3 msk 24% ättika eller 6 msk 12% ättika
  • 3 dl socker

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och lägg dem gärna i sillag över natten eller köp en burk löksill och slå av lagen.
  2. Blanda ihop såsen och blanda ner finstrimlad purjolök och skivad rödlök.
  3. Skär sillen i bitar och blanda ner i såsen.
  4. Låt stå kallt minst ett dygn innan servering.
  5. Sillag:
  6. Koka upp och låt svalna.
  7. I originalreceptet skall man bara skölja sillfiléerna och tillsätta i såsen.
  8. Jag tycker det är godare om sillfiléerna legat i sillag först.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Hot cross buns

Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.

@mrsc

Pretzel

Receptet har katolskt ursprung och serveras i bl a. södra Tyskland under påsk. Numera kan man köpa både salta och söta pretzel som streetfood…

@eery

Möckelsill

Första gången jag åt det här var hemma hos min mosters svärmor. Jag var bara tvungen att få receptet. Passar både till jul, påsk…