Tonfisk och pilgrimsmusslor

Fräsch och färgstark förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfiskfilé, gärna blåfenad men ändbiten på gulfenad går också bra. Den får absolut inte vara för tjock!
  • 8 färska pilgrimsmusslor (rensade)
  • 12 gröna sparrisar (skär bort den träiga ändbiten)
  • 1 av vardera gul, grön och röd paprika
  • Olivolja att steka o grilla i
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Marinera tonfisken i bit i lite soya. Pensla sparrisen med olivolja och grilla den på en ribbad grillpanna. Skär ned paprikorna i strimlor och fräs i olja i en stekpanna. Klappa tonfisken med lite sesamolja, stek den hastigt runt om på hög värme så att den får färg runt om (den ska endast vara stekt på ytan. Kärnan ska vara mörkröd. Skiva den ganska tunnt, ca 1/2 cm och lägg upp på tallrikarna. Samtidigt med tonfiksken, grilla pilgrimsmusslorna hastigt i den ribbade grillpannan, vänd den gärna så att det blir ett fint X-mönster på båda sidor. Lägg upp sparris, paprika, pilgrimsmusslor och tonfisk på varma tallrikar. Strö över lite flingsalt, och lite peppar. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…