Tortillarullar fyllda med lax, cream cheese och wasabi med dip

En riktigt god förätt till en asiatisk måltid som går att förbereda dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tortillarullar:
  • 2 tsk wasabi på tub
  • 1 ask philadelphiaost
  • 4 små vetetortillas
  • 8 tunna skivor kallrökt lax
  • Dip:
  • 1½ dl soja
  • 2 msk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ hackad färsk chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk hackad färsk korriander
  • ½ pressad lime

Gör så här

  1. Ingredienserna till dippen blandas ihop.
  2. Blanda creamcheese med wasabi och bred ett generöst lager över tortillorna. Täck med laxen och rulla ihop. Skär snittar och ställ dem i en ugnsfast form. Strax innan servering så gratineras de i ugnen 200 grader ca 8-12 minuter tills de fått fin färg och är lite krispigt gyllenbruna. Servera genast med en liten individuell skål med dip på varje tallrik.

Kommentarer

Har tjuvsmakat!! Ska ha detta ikväll som förtugg.... säger bara GUD VAD GOTT!!! Detta kommer lätt bli en favorit framöver till sommardrinkarna :) Använde strösocker istället för honung (var för snål att köpa för ett par msk bara :o) ). Gick jättebra det med :) TACK!

Liknande recept