Ugnsbakad fisk med spenat och svart råris

Prova det svarta eller röda råriset! Eller ät vad du har hemma till denna saftiga fiskrätt. Annars föredrar jag alltid potatis eller linser till fisk - men detta funkar. Då riset fräses på funkar det med gårdagens kokta ris, förvarat i kyl över natten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 dl grädde
  • 200 g fryst spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 2 morötter
  • Olivolja
  • 2½ dl svart råris, eller rött
  • 1 citron, rivet skal av
  • ½ dl klippt gräslök

Gör så här

  1. Koka råriset enligt anvisning på förpackningen (ca 30 min).
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Koka upp grädde och spenat i en kastrull, låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och fördela spenatsåsen över. Riv färsk parmesan och lägg ovanpå. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  5. Skala och slanta morötterna. Häll olivolja i en stekpanna och lägg i morötter, kokt råris och rivet citronskal. Blanda om och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept