Vårens skaldjurssoppa

En soppa som är ett måste på våren

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg blåmusslor
  • 4 st havskräftor
  • 200 g färska räkor
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 75 g smör
  • 2 st stjärnanis
  • 1 flaska vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och kontrolera de är alla friska. Dela havskräftorna på längden och skala räkorna.
  2. Skär grönsakerna i ½ cm stora fyrkanter. Dela kärna ur och finstrimla chilipepparn och hacka vitlöken. Fräs sedan allt i smör några minuter innan du lägger ner musslorna och stjärnanisen. Fräs några minuter till, slå på vinet och låt allt koka i 10 minuter.
  3. Ta upp musslorna,. Koka ihop vätskan tills ca 5 dl återstår, slå på gr'ädden och lå det koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca 3 minuter innan du läger i räkorna och lägger tillbaka musslorna. Låt inte soppan koka mer när du lagt i räkorna, då blir de sega.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…