Vinkokta färska musslor

Så enkelt, så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 40-50 musslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 knippa persilja
  • 4 msk smör
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1-2 dl vispgrädde
  • ½ kryddmått svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta, knacka och borsta musslorna i kallt vatten. Kasta de som inte stänger sig.
  2. Hacka löken fint, fräs med peppar i smöret. Tillsätt vinet, koka upp. Lägg i musslorna. Koka på hög värme tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Häll över spadet i en annan kastrull, blanda ner grädde och hackad persilja i spadet. Koka häftigt några minuter. Slå spadet över musslorna antingen tillbaka i kastrullen eller över upplagda musslor på varma sopptallrikar.
  3. Servera paine riche till samt ett glas vitt vin av samma sort som musslorna kokats i.

Kommentarer

Sjukt galet gott!!!!! TACK!!!
Tack ! Det var gott riktigt gott God Fortsätning

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr