Vitlökspäckad fläskkarré

Lätt att göra i lergrytan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1,5 kg fläskkarré i bit
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vatten
  • Ev grädde el. mjölk
  • Mjöl el. Maizena till redning

Gör så här

  1. Lägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 min.
  2. Snitta karrén så den får fickor, stoppa in vitlöksklyftor på olika ställen i fickorna. Salta och peppra.
  3. Lägg karrén i grytan. Skala några morötter och dela dem i stavar. Lägg stavarna runt karrén i grytan.
  4. Ställ in lergrytan på nedersta falsen och sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i ugnen 1,5-2 timmar. När köttet är klart så lägg upp köttet på ett fat så det får vila en stund.
  5. Under tiden köttet vilar så häll av buljongen från köttet i en gryta och gör en redning av mjöl eller maizena och vatten. Det är gott att späda med grädde men det går bra med mjölk också.
  6. Pressa i 2 vilöksklyftor, salta och peppra efter smak.
  7. Skär karrén i tunna skivor.
  8. Servera med pressad potatis och morötterna från lergrytan.

Kommentarer

Det blev lite väl mycket vitlök men annars var det kalasgott
Har precis stoppat in lergrytan i ugnen, det blev lite blandat, rödvin,rödlök, palsternacka. Hoppas jag kan förmedla ett lyckat resultat.
la lite lök och morötter i botten på grytan annars följde jag receptet blev jättegott ska göra den fler gånger Bodenskan

Liknande recept