Vitlöksräkor med asiatiska puy linser

Jättegott och nyttigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g råa skalade tigerräkor, tinade om frysta (alternativt kokta stora räkor)
  • 2 röda chilli frukter, finhackade, utan frön
  • Rasp och juice av 1 lime
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olja
  • 200 g torkade puy linser
  • Dressing:
  • 2 msk soya
  • 1 msk klar honung
  • 1 msk risvinäger
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 1 knippa koriander, grovhackade blad

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en vid skål. Blanda halva den finhackade chillin, limerasp och juice, vitlök och olja. Häll över räkorna. Täck och marinera 20 minuter i kylen.
  2. Lägg linserna i en kastrull, täck med vatten (dubbelt så mycket vatten som linser). Koka upp och låt därefter sjuda i 15-20 minuter tills de är mjuka. Häll på mer vatten om nödvändigt.
  3. Förbered dressingen:
  4. Lägg återstående hackad chilli, soja, honung och vinäger i en liten skål och rör ihop. Häll nästan all dressing över de varma linserna. Häll i sesamfrön och blanda väl.
  5. Värm en stekpanna tills mycket varm. Lyft räkorna ur marinaden och stek i 1-2 minuter per sida tills de är rosa och gyllene. Häll i marinaden och koka upp. Blanda koriandern med linserna och skeda upp på tallrikar. Häll över räkor och sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept