Wokad falukorv

Lite festligare vardagsmat! Vill man använda mager falukorv går det utmärkt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 2 tsk strimlad färsk ingefära
  • 2-3 salladslökar
  • 1 grön paprika
  • 1/2 burk strimlade bambuskott
  • 150 g färska champinjoner
  • 150 g äggnudlar
  • Sås:
  • 3/4 dl köttbuljong
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1 msk oystersås

Gör så här

  1. Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och strimla ingefäran. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Skölj bambuskotten och låt dem rinna av.
  2. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och ringla över lite matolja så klibbar de inte ihop. Ställ nudlarna åt sidan.
  3. Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
  4. Fräs ingefäran i lite matolja någon minut. Tillsätt korven och låt den få lite färg. Tag upp det.
  5. Fräs salladslök, bambuskott, paprika och svamp några minuter i matolja. Tillsätt korv, nudlar och såsen. Låt allt fräsa några minuter under omrörning.
  6. Bjud gärna sweet chilisås och soja till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@miramamman

Snabba wokgrytan

Det här är kidsens favoritmat, snabb och enkel att göra, smakar aldrig likadant men blir alltid god tack vare kokosmjölken.