Wokad fisk i mild sötsur sås

Allévo Energi 470 kcal = 1968 KJ Kolhydrater 38,2g Fett 25,2g Protein 18,7g Fibrer 3,0g

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g fiskfilé (lax)
  • 1 tsk majsena
  • 1 tsk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 msk sherry
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära (valnötsstor)
  • 1 grön paprika
  • ½ purjolök
  • 3 msk olja
  • Sås
  • 2 msk sherry
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • ½ msk soja
  • 1 krm majsena
  • Salt
  • 2 dl fullkornsris (okokt)

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i breda strimlor. Blanda majsena, vatten, salt och sherry. Lägg fiskfiléerna att dra i blandningen en stund under tiden som resten förbereds.
  2. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Dela paprikan mitt itu. Ta ur kärnhuset, skölj den och skär i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen utom saltet i en skål. Hetta upp oljan i stekpannan eller wok. Stek fiskbitarna hastigt.
  4. Ta upp dem och lägg dem på ett fat så länge. Lägg nu vitlök, ingefära, paprika och purjo i woken och låt fräsa några minuter på medelstark värme.
  5. Häll såsblandningen under omrörning och låt allt sakta koka några min. Lägg i fiskbitarna och låt dem bli genomvarma. Smaka av och servera med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…