Wontonknyten med krabba

Krispiga små knyten som passar utmärkt till fördrinken eller som förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 240 g krabbkött
  • 100 g skalade räkor
  • 1 chili
  • 4 tsk hoisinsås
  • 1 msk basilika
  • 2 msk koriander
  • 1 lime
  • Santa Maria fisksås
  • 15 wontonpapper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg krabbköttet i en skål. Skär räkorna grovt och lägg ner. Hacka chilin fint och blanda i tillsammans med hoisinsås. Hacka basilika och koriander fint. Rör ner i krabbröran. Dela limen och pressa i saften. Smaka av med fisksås.
  3. Lägg ungefär 1 msk fyllning mitt på ett wontonpapper. Dra ihop hörnorna så att det blir en liten påse. Knyt samman med ett steksnöre. Ställ de små påsarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept