Charlottalimpa. Två stycken formbröd
Saftigt matbröd med råg- och dinkelflingor. Bakas med rågsurdeg som tillretts i proportionerna 60 g mjöl/100 g vatten. Man kan prova att byta ut…
Saftigt matbröd med råg- och dinkelflingor. Bakas med rågsurdeg som tillretts i proportionerna 60 g mjöl/100 g vatten. Man kan prova att byta ut…
Mycket goda scones med dinkelvete och kornmjöl. Använd microns crisppanna om du har sådan.
Mousse gjord av gröna ärtor. ”Proteingröt”. Ätes med banan och yoghurt.
Falukorv, massor med rotfrukter, godaste buljong.
Dryck av grapefrukt och jordgubbssaft
Gryta med fläskkött, äpple och morötter
Strömmingslåda med potatis som tillagas i ugn
Enkel och snabb variant av risotto.
Ägg, mjölk, mjöl och korngryn fanns förmodligen att tillgå även på medeltiden. En rätt med enkla baslivsmedel.
Ägg ska inte kokas, bara sjuda, om man vill ha en äggula med jämn krämig konsistens. Genom att koka upp vattnet i en vattenkokare…
Fiberrika pannkaksplättar med tuggmotstånd
Soppa med torsk, hoki eller liknande.